Fusha e zbatimit
Për përdorim të mureve të jashtëm perimetral si mbulim fasadash, i përdorshëm si për mure të brendëshme edhe të jashtme në rastet kur ndërtesat janë antike ose të reja. Për kabinat e jashtme,  ndërtime të përkohshme, për hyrjet e tuneleve , në infrastrukturë dhe gjithfarlloji përdorimi industrial si makineri ose ndërtime navale.

Specifikimet e produkteve në stok
Trashësia e aluminit : 0.35-0.50mm
Trashësia e Panelit : 4mm
Gjerësia  e Panelit : 1250mm, 1500mm
Gjatesia e panelit : 3200mm , 4000 mm

Specifikimet e produkteve me porosi
Trashësia e aluminit : 0.12mm
Trashësia e Panelit : 4mm
Gjerësia  e Panelit : 900mm, 1220mm, 1300mm, 1350mm, dhe 1575mm
Gjatesia e panelit : 2440mm

Ngjyrat që mund të gjeni në Everest

Ngjyra Përshkrimi Kodi
GRI SILVER E 531 AS
BAKER E 541 AE
E KUQE E 533 AR
E VERDHE E 547 AY
E ZEZE E 534 AB
BOJQELLI E 535 AF
BLU E ERRET E 535 AL
FLORIRI E 536 ASF
E BARDHE E 537 AW
KREM E 538 AC
PORTOKALLI E 539 AP
GRI MIU E 545 AG
PISTAKIO E 547 AJ
GRI METALIKE E 548 AG

Ngjyra me porosi

Ngjyra Përshkrimi Kodi
GRI E HAPUR EV- 8002
GRI SILVER SHAMPANJE EV-8003
JESHILE EV-8008
BLU E ZENE EV-8009
FILDISH EV-8012
GRI SILVER
E GJELBER
EV-8013
E ZEZE PERLË EV-8015
GRI E HAPUR EV-8016
TURKEZE EV-8017
PERL E BARDHE EV-8018
GRI E ZENE EV-8019
BLU EV-8022
JESHIL E ZENE EV-8023
MERMER I BARDHE 01 EV-8401
MERMER I KUQ 01 EV-8402
MERMER I KUQ 03 EV-8403
MERMER JESHIL EV-8404
MERMER I VERDHE 01 EV-8405
MERMER I BARDHE 03 EV-8406
MERMER I KUQ 02 EV-8407
MERMER JESHIL 02 EV-8408
MERMER I KUQ 04 EV-8409
MERMER I VERDHE 02 EV-8410
MERMER I VERDHE 03 EV-8411
MERMER I VERDHE 04 EV-8414
METAL SHAMPANJE EV-8415
MERMER I ZI EV-8416
GRI MERMER EV-8418
FLORI SPAZZOLATO EV-8420
GRI SPAZZOLATO EV-8421
 • Paneli i aluminit që përdorim është ndër më të mirët në treg .
 • Përdorimi i ngjyrave të pasura me florur karboni e bën pjesën e dukshme të panelit super të fortë dhe shumë rezistent ndaj agjenteve atmosferike. Masat mbrojtëse ndaj ndryshkjes dhe oksidimit, merren falë aplikimit në sipërfaqen e aluminit të disa duarve me solucione të ndryshme plastike që e bëjnë panelin super rezistent. E veçanta e këtyre paneleve është se jo vetëm janë rezistente ndaj shiut, borës, ngricës apo bojrave të grafiteve (që mund të hiqen lehtë) , por pamja e tyre mbetet e pandryshuar edhe pas pastrimit.
 • Paneli i bondit bën pjesë në grupin e materialeve zjarrduruese.
 • Kjo cilësi ekziston falë përdorimit të shtresave të aluminit në të dyja panet e panelit duke i dhënë rezistencën e duhur ndaj zjarrit. Materialet zjarrduruese të përdorura i sigurojnë këtij paneli kompoziti një klas B në kategorinë e materialeve kundra zjarrit.
 • Duke qenë se materiali kryesor i përdorur në kompozit është Alumini, si metal ai mund të bymehet në temperaturë të lartë dhe mund të tkurret në temperatura të ulta, mënyra e vendosjes në fasadë të paneleve është e tillë që bashkimi realizohet nëpërmjet disa gominave që lejon edhe spostimet termike të paneleve duke qenë kështu shumë i përshtatshëm për mjedise klimaterike nga më të ndryshmet.
 • Materialet që përbëjnë kompozitin e bondit janë materiale të testuara, të cilat kanë karakteristikën të rezistojnë edhe ndaj rrezeve UV. Materiali kryesor që bën rezistencën më të madhe sigurisht është alumini, i cili është pengesa e parë ndaj këtyre rrezeve të dëmshme për njeriun.

Një ndër veçoritë kryesore të panel kompozitit të aluminit (E-BOND) është aftësia e tij për tu punuar si në fabrikë edhe në vendin e montimit.
Karakteristika mekanike të panelit:

 1. Përthyerje e lehtë
 2. Prerje e lehtë
 3. Shpim i lehtë
 4. Material i butë në punim mekanik
 5. Rezistencë ndaj goditjeve
 6. Rezistence ndaj tërheqjes dhe shtypjes

Aftësia më e rëndesishme e panel kompozitit të aluminit është edhe aftësia për tu montuar me një shpejtësi të jashtëzakonshme si rrjedhojë e procesit të punimit të bondit. Panelet e kompozitit mund të punohen edhe në punishte dhe pastaj kryhet montimi nëpërmjet ankorimeve dhe pjesët plotësuese duke kursyer kështu kohë edhe para.

Materialet që përbëjnë kompozitin janë të gjitha relativisht të lehta dhe rrjedhimisht pesha totale e panel kompozitit del shumë e vogël. Kjo lehtësi e panelit është edhe një aftësi për tu montuar me lehtësi nëpërmjet forcave njerzore dhe pa aplikimin e mjeteve mekanike.

Përdorimi i filtrave të ndryshëm në procesin e prodhimit të aluminit, e bën atë shumë rezistent ndaj zjarrit, agjenteve klimaterike, goditjeve mekanike, rrezeve UV etj. Testimet e kryera në laborator verifikojnë të gjitha karakteristikat e mësipërme duke siguruar kështu jetëgjatësi të panelit.

Zgjedhja i mbetet vetëm klientit.

Everest bond u ofron mundësinë klientëve të saj të përzgjedhin midis 50 lloje ngjyrash dhe imitimesh. Ngjyrat më të përdorura në treg mund të vini ti shihni personalisht në zyrat tona, të përzgjidhni midis 30 ngjyrave, të merrni një katalog dhe të përzgjidhni ngjyrën që ju intereson me shumë.

Veç ngjyrave që disponojmë akualisht në fabrikën tonë i lëmë mundësi klientit që të përzgjedhë edhe ngjyra apo imitime të veçanta që ta bëjnë biznesin tuaj edhe më të veçantë.

Ne ju ofrojmë mundësi zgjedhjeje

Vlerësimi i testeve fisiko mekanike të realizuara në panel kompozitin e aluminit.

Rezistenca ndaj zjarrit

Elementi Standarti Rez. i testit Vlerësimi
Dendësia e sip. Rating±0.5kg/m2 6.8kg/m2 E kualifikuar
Rezistenca ndaj thyerjes 50kg.cm /pa çarje të bojës Pa rënie boje apo çarje E kualifikuar
Stres nga përthyerja ≥ 100MPa ≥ 104MPa E kualifikuar
Moduli i fleksibilitetit ≥2.00 x 104MPa 3.00 x 104MPa E kualifikuar
Rezistenca e shpimit ≥9.0KN 9.50KN E kualifikuar
Rezistenca ndaj prerjes ≥ 28.0MPa 29.0MPa E kualifikuar
Rezistenca ndaj shqitjes ≥7.0N/mm ≥9.1N/mm E kualifikuar
Rezistenca ndaj ndryshimit të temp. -400C~-800C20 / cikle pa ndryshime E pandryshuar E kualifikuar
Rezistenca ndaj ujit të nxehtë E pandryshuar E pandryshuar E kualifikuar
Koef. ndaj ndryshimit termik ≥4.00 X 10-5 0C-1 2.93 X 10-5 0C-1 E kualifikuar
Koef. i Deformimit Termik. ≥1050C 1120C E kualifikuar

Vlerësimi i provës së sigurisë ,cilësisë dhe kualitetit në provën e materialit në rezistencë kundra zjarrit.

Rezistenca ndaj zjarrit

Elementi Metoda e përdorur Standarti Rez. i testit Vlerësimi
Gjatësia min. pas djegies GB/T8325-88 > 0 410 E kualifikuar
Gjatësia mes.pas djegies GB/T8325-88 ≥ 150 486 E kualifikuar
Temperature e tymit GB/T8325-88 ≤ 200 116 E kualifikuar
Lartësia e flakës së djegies,mm GB/T8326-88 < 150 15 E kualifikuar
Grada e densitetit të tymit GB/T8327-88 ≤ 75 34 E kualifikuar
Albond