Në fillim të vitit 2005, Everest hapi fabrikën e prodhimit të profileve të aluminit, të vendosur në dalje të Kamzës, buzë rrugës nacionale.

Gjithashtu, në mjediset e fabrikës gjenden dy furra lyerje, Gema, të Zvicrës, të teknologjisë së fundit, vitit 2010. tërësisht automatike dhe me një kapacitet vjetor prej 10 800 ton.

Gjatë vitit të fundit kompania ka realizuar instalimin e një furrë lyerje imitacion druri, gjithashtu edhe kjo tërësisht automatike, prodhim i vitit 2009, me një kapacitet prodhimi prej 2200 tonësh në vit.

Everest, veç veprimtarisë të saj në ndërtimet civile dhe industriale, prodhimit të profileve cilësore të aluminit, tregtimit të markave më të njohura të aksesorëve të aluminit është edhe një lojtar gjithnjë edhe më i rëndësishëm në prodhimin e fasadave strukturale dhe gjysmë strukturale.